Su ve BPA'lı damacana tartışmaları üzerine bir üretici toprak damacana üretti. Su firmalarının afif ve taşıması kolay olduğu için tercih ettiği BPA'lı damacanalar kansere ve cinsiyet bozukluluklarına yol açıyor.
 
New York Belediye Başkanı Bloomberg, obeziteyle mücadele için meşrubat devrimi hazırlığında
Her gün 350 numune alınarak İstanbul'un suyunun test edildiğini belirten İSKİ yetkilileri, şebeke suyunun rahatlıkla içilebileceğini belirtti.
 
Coca Cola, kanser yaptığı gerekçesiyle içeceğe kattığı boya malzemesini ABD'de azalttı ama diğer ülkelerdeki üretimlerinde herhangi bir değişiklik yapmadı. Uzmanlar aynı maddenin tüm kolalarda, çikolatalarda ve kahverengi ekmeklerde de yer aldığını belirterek tümüyle yasaklanmasını öneriyorlar.
Mekke Belediyesi, şebeke suyunun şişelere doldurularak zemzem diye satıldığını ifade ederek sahte zemzem sularına dikkat çekti
 
41 firmaya ait damacana suyundaki dışkı bakterisi rastlanması sonrasında CNN Türk'ten Emre Tirev bu konuda kendisine gelen bir mektubu paylaştı. İşte mektupta yazanlar..
Damacanalarda dışkı çıkmasıyla başlayan skandal büyüyor. Firmaların numuneyi analize kendilerinin götürdüğü anlaşıldı. Eski markaların tamamı pis çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyunu ve tüketicileri aldattığı ortaya çıktı.
 
Yüksek şeker içeren gazlı içecekler sadece ekstra kaloriye yani kiloya mal olmuyor, metabolizmayı dönüştürerek kilo verilmesini de zorlaştırıyor.
Suların yüzde 75'i içilemez durumda! Damacanalardan insan ve hayvan dışkısı çıktı...
 
Efes Pilsen'i de üreten Anadolu grubuna bağlı olan Coca Cola Türkiye'den yapılan açıklamada "yurt dışı kaynaklı, Coca-Cola'nın içeriğinde alkol bulunduğu yönündeki iddiaları içeren haberlere açıklık getirmek isteriz" denildi.
2006 yılında TÜBİTAK ve Tarım Bakanlığı Kayseri Laboratuarında yaptırılan analizlerde etiketinde alkolsüz yazdığı halde kola ve diğer gazlı içecekler ile aromalı maden sularında 'etil alkol' bulunmuştu. Şimdi ise Fransa'da yapılan analizlerde içeceklerde alkol bulundu.
 
İngiliz gazetesi Dailymail, Coca-Cola'nın içinde bulunan bir boya maddesinin kanser yapıcı özelliğinin klinik deneylerde ortaya çıktığını yazdı.