Aşı ve ilaç cennetine dönüştürülen Türkiye, aynı zamanda dünyanın sağlığı en çok bozulan ülkeler listelemesinde en üstlerde. Türkiye, Yunanistan'dan sonra Avrupa'da en çok antibiyotik tüketen ülke olma acziyetinin de sahibi...
 
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Çelik, ''Ağrı kesiciler, ağrıyı uzun vadede azaltmıyor, tam tersine ağrıyı daha çok artırıyor"dedi.
Fransa 'da 2010 yılında satışına yasak getirilen diyabet hastaları ve zayıflamak isteyenlere tavsiye edilen ''Mediator ''isimli ilacın yaklaşık bin 800 kişinin ölümüne yol açtığı ileri sürüldü. Servier firmasına ait olan ilaç halen Türkiye'de satılıyor.
 
İlaç yazma karşılığında, doktor, hastane ve ilaç şirketleri arasında dönen rüşvet çarkın belgeleri yayınlandı.
Dünyaca ünlü kolesterol uzmanı Philippe Even, "kötü kolesterol"ün ilaç endüstrisinin ürettiği bir yalan olduğunu iddia etti. İlaç şirketlerinin son 15 yılda "kolesterol yalan"ı ile 300 milyar dolar kazandığı belirtildi.
 
Günlük 5 milyon kişinin encaneye gittiği ve hergün 15 milyon kutu ilacın satıldığı Türkiye'de bilinçsiz kullanılan ilaçların başında gelen antibiyotik kullanımının 2011 yılında yüzde 3.12 oranında 8 milyon kutu arttığı belirtildi.
Bilim adamları, ağrı kesicilerin baş ağrısını kesmeyip bilakis ağrıya neden olabileceğini açıkladılar.
 
Doktorlara masaj salonlarında keyif verici oda da kiraladılar, benzin çekleri de verdiler, koltuk takımı, televizyon, buzdolabı da… İlaçlarının daha fazla yazılmasını sağlamak için verdikleri tüm bu rüşvetlerin yüzde 18’ini de devletten geri aldılar. Rüşvet çarkının detaylarını bir firmada çalışan mümessil yazdığı şikayet mektubunda, belgeleriyle tek tek anlattı.
Alman ilaç şirketi kolsuz, bacaksız, gözsüz, kötürüm, doğumlara yol açan 'Talidomit / Thalimdomide' adlı ilacı piyasaya sürmesinin üzerinden 50 yıl geçtikten sonra özür diledi.
 
İlaç sektöründeki rüşvet çarkına dev soruşturma başlatıldı. 50 hastane ve 12 büyük ilaç şirketinde yoğunlaşan araştırmalarda rüşvetin belgeleri de ilk kez ortaya çıktı. 20 doktor ifadeye çağrıldı
Altı aydan küçük bebeklere antibiyotik verilmesinin, ileride çok şişman olmalarına yol açabileceği bildirildi. Oysa Türkiye'de 2002'de 2,2 milyar sevilerinde olan ilaç tüketimi, 10 yılda 20 milyar dolar sevilerine yükseltildi. Adeta gıdalarla değil ilaçlarla beslenmeye çalıştırılıyoruz ve sonuç ortada.
 
Avrupa İlaç Ajansı, uzun süreli kullanımda gelişebilecek risk nedeniyle osteoporoz (kemik erimesi) tedavisinde kullanılan, kalsitonin içeren tüm nazal (burun) spreylerin ruhsatlarının askıya alınması ve piyasadan kaldırılması kararı almıştı.