Şeker kokain gibidir sizi de felç yapar

Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer'in 'Şeytan Ye Diyor' adlı kitabında 'yasal uyuşturucu' olarak tarif ettiği şekerle ilgili ilginç bir çıkış geldi. California Üniversitesi Pedatri Profesörü Robert Lustig şekerin herhangi bir zehirden farklı olmadığını belirtirken, nasıl şeker bağımlısı olduğumuzu ve bu bağımlılıktan nasıl kurtulacağımızı şöyle anlatıyor.

Şeker kokain gibidir sizi de felç yapar

Şeker ekleyerek her yiyecek ve içeceğe tat eklemek mümkündür. Üstelik sadece tat eklemekle kalmazsanız. Çünkü şeker dildeki tat alma reseptörlerini bloke eder. Bu da beynin farklı şekilde uyarılmasını sağlar. Böylece bağımlılık mekanizması çalışmaya başlar. İşlenmiş şeker, gıda endüstrisi tarafından üretilmiştir. Bu sayede insanların damak zevki kasıtlı bir şekilde değiştirilmiştir. İnsanlar farkında olmadan eroin bağımlısı olunduğu gibi şeker bağımlısı oldular. Şeker ya da çikolata krizine giren insanlar var.

LOLİPOP YİYEN KEREVİZ YEMEZ

Şeker bağımlılığı küçük yaştan başlarsa etkileri çok daha kaçınılmaz oluyor. Çocuk şekerin tadını aldıktan sonra bir daha bırakamıyor. Lolipop yiyen bir çocuğa kereviz yedirmeyi başaramazsınız. Çünkü o çocuk şeker bağımlısı olmuştur. Bu da o çocuğun gelecekte yaşayacağı bir çok sağlık probleminin kapısını açar.

BAĞIMLILIKTAN NASIL KURTULURSUNUZ?

Öncelikle şekeri hayatınızdan çıkaracağınıza inanın. Artık tatlı bir hayatı olmayacak. Başlangıç olarak en az bir hafta küçük bir parça bile olsa şekerli hiçbir şey yemeyin. Bu, tat alma dokunuzu bir nebze olsun eski haline getirecek. Ama unutmayın bunu belirli bir dönem değil, ömür boyu devam ettireceksiniz. Hayatınızın geri kalanında şekeri bir ihtiyaç olarak değil, nadir tüketilen bir lüks haline getireceksiniz.

PUSUDA BEKLEYEN HASTALIKLAR

Fruktoz ise ondan 7 kat daha tehlikelidir.
Yaşlanmayı hızlandırır.
Kardiyovasküler rahatsızlıkları tetikler.
Alzheimer riskini yükseltir.
Beyin hasarı oluşturur.
Öğrenmeyi zorlaştırır.
Felç geçirme oranı artar.
İltihap oluşumunu elverişli hale getirir.
Ciltte kırışıklık oluşturur.
Kemiklerin güçsüz düşmesine neden olur.
Kanser ihtimalini çoğaltır.
Mide rahatsızlıklarına sebep verir.
Karaciğer ve pankreası harap eder.

Takvim

Satın almak için

Şeker hakkında geniş bilgi için

 

En Çok Okunan Haberler

Yorum Yap

Diğer Haberler