Gıda da hile yapana 'idam' cezası

Gıda hilesi yapan kişinin 56 milyon dolar parasını el koyan mahkeme, sanığın idamına karar verdi. Suç ortaklığı yaptıklarına hükmedilen iki kişiye de 2 yıl ile 15 yıl hapis cezası verildi.

Gıda da hile yapana 'idam' cezası
Dünya Bülteni'nin haberine göre Çin'de mahkeme hayvan atığından yemeklik yağ üreten bir kişiye idam cezası verdi.
 
Çin'de hayvan atığından yemeklik yağ üreten kişiye idam cezası verildi.

Şinhua haber ajansı, ülkenin güneybatısındaki Guicou eyaletinde Anşun Orta Halk Mahkemesi'nin, Cin'an Şirketi'nin kurumsal temsilcisi Vey Mingcin'i sığır atıklarından insan sağlığına zararlı yemeklik yağ üretmekten suçlu bularak idama mahkum ettiğini duyurdu.

Mahkeme tarafından 340 milyon yüen (56 milyon ABD doları) para cezası da verilen Vey Mingcin'in mal varlığına el konuldu. Suç ortaklığı yaptıklarına hükmedilen iki kişiye de 2 yıl ile 15 yıl hapis cezası verildi. Mahkumlar, kararı temyiz etti.

Son yıllarda sık sık yiyecek üretimi skandallarıyla sarsılan Çin'de gıda güvenliğinin sağlanması için denetimler artırılmış ve kuralları ihlaller edenlere ağır cezalar getirilmişti.
 

Yorum Yap

Diğer Haberler