Dünyayı sentetik uyuşturucuyla esir almak istiyorlar
Son yıllarda Türkiye'de de salgına dönüşen sentetik uyuşturucu özellikle gençliği esir alıyor. Kullanım yaşı ortaokul seviyelerine kadar düşen sentetik uyuşturucular hem ucuz, hem de temini daha çok kolay. Devletlerin bazen sessiz, bazende aciz kaldırı uyuşturucu sektörünü küresel baronlar yönetiyor.
ABD yönetimi, ülkedeki uyuşturucu pazarı ve uyuşturucu kullanım alışkanlıklarına yönelik RAND Corp'dan bir çalışma yapmasını istemişti.
RAND'ın hazırladığı Amerika iç uyuşturucu pazarına yönelik bir rapor yayınladı. Raporda ABD'deki uyuşturucu kullanımı alışkanlıkları ve kullanılan uyuşturucu çeşitleri ele alınıyor.
Bu rapora göre, ABD'de son 10 yılda kokain kullanımı yarı yarıya azalırken uyuşturucu hap ve diğer sentetik uyuşturucu türlerinde olağan üstü bir artış olduğu açıklandı. Diğer taraftan marijuanna/esrar için harcanan paranın 40 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi.
RAND hazırladığı raporda, en çok kullanılan dört uyuşturucu türünün satışı, kullanımı ve pazar payı incelendi. Buna göre kokain, eroin, marihuana/esrar ve methamfetamin ABD'de en çk tercih edilen türler olduğu tespit edildi.
Raporun ilk sonuçlarında, ABD'de son on yılda kokain oranının yarıya indiği gözleniyor. Diğer uyuşturucu türlerinin ve özellikle uyuşturucu sentetik hapların kullanımında ise ciddi derecede artış orduğu anlaşıldı. En çok kullanılan uyuşturucu ise marihuana yani esrar. Eroin kullanımı ise sabit bir seyir izliyor.
Yorum Yap